GYÍK

Gyakran ismételt kérdések"Milyen az átlag életkor a táborokban?"

5 éves kortól 72 éves korig már mindenki megfordult nálunk. Természetesen tudjuk, hogy melyik korosztály melyikkel köt össze szívesebben egy hetet ezért arra mindig figyelünk, hogy minden turnusban lehetőleg össze verődjön egy-két  közeli generáció. A 11 év tapasztalataival kijelenthetjük, hogy leginkább a 9 - 25 közötti korosztály az akivel nálunk találkozhatsz, persze mindig akad egy kivétel :)

 

"Gyermekem 9 éves, bentlakásos rendszerben mennyire figyelnek rá?"

A kicsikre, mindig külön felügyelet van ez 0-24 órás, 18 év alatt csak szülői engedély, jóváhagyás mellett hagyhatják el táborunkat ;)

 

"Mit csinálunk rossz idő esetén?"

Erre mindig visszakérdezünk, kinek mi a rossz idő?! Nekünk a legrosszabb a szélcsend. Minden nyáron akad egy-egy hűvösebb hét, de ettől nálunk még nem áll meg az élet. A júliusi-augusztusi hidegfrontok minálunk kedvelt vendégek - miért? mert a hidegfront erős széllel jár amit szeretünk. Amikor biztosan nem megyünk vízre az a tipikus balatoni villámlással mennydörgéssel együtt járó vihar illetve, napnyugta és napfelkelte közötti időszak ezeket kivéve igyekszünk minél többet vízen lenni.

 

"Milyen egyéb sportolási lehetőséget biztosítunk?"

Előszeretettel strandröplabdázunk, focizunk, kosarazunk, úszunk, vitorlázunk, biciklizünk az üres és szélmentes időszakokban.

 

"Milyen szintre lehet eljutni?"

Alapvető cél, hogy egy tábor alatt mindenkit megtanítsunk egy közepes szélerősségben önállóan szörfözni. Ehhez a sok éves tapasztalatunk és az általunk kialakított tematika nyújt segítséget. Persze az aktuális kérdésre a legegyszerűbb válasz : "minden mindig időjárás és egyénfüggő". Egy átlagos fiatal a szörfözés alapjait már két óra alatt el tudja sajátítani ( fordulás, irányítás, haladás).

Egy tábor alatt mindig a lehető legmagasabb tudás elsajátítására törekszünk, ha szerencsések vagyunk az időjárással és minden nap egyre erősebb szelünk van, akkor garantáljuk, hogy a hét végére mindenki átéli mi is az a "siklás" élménye és örökre a szörfözés rabjai lesznek tanulóink.
 

"Mennyire vannak biztosítva a gyerekek, mennyire ügyelünk a biztonságra."

Azért választottuk bázisunknak a Balaton déli partját, mert a sekélyebb víz miatt alapból sokkal biztonságosabb, mint mondjuk az északi parton tanulni.

Kijelenthetjük, hogy szörfözés alapvetően biztonságos, elő fordulhatnak persze balesetek, de mindenkit megnyugtatunk a balesetek soha sem a kezdő szinten jelentkeznek. Az általános biztonsági előírásokat maximálisan be tartatjuk mindenkivel. 

Pl: 

  • úszni nem tudás  természetesen kizáró ok
  • mentőmellény minden időjárási körülmények közepette kötelező
  • táboraink oktatásaink során mindenki megtanulja a vízen milyen alapvető szabályokat, időjárási tényezőket kell figyelembe venni

Táboraink, oktatásaink edzéseink során kísérő motorcsónakot használunk...
 

"Mit hozzon magával?"

A tábor kiírás során már leírtuk, de itt is kiemelnénk az alapvető dolgokat amire mindenkinek szüksége lehet:

  • partra törölköző,  -váltó - lenge - meleg - és sport ruházat
  • vízre, napvédelem:  naptej - lycra poló - napszemüveg - baseball sapka
  • saját neoprén ruházat ha van, saját szörfcipő ha van, saját trapéz, mentőmellény ha van
  • saját szörf felszerelés ha van

Természetesen minden itt felsorolt eszköz nálunk is megtalálható, és minden szörf felszerelést, neoprén ruhát, mentőmellényt egyesületünk biztosít

 


Vissza